Братята близнаци Теодор и Валентин Цветкови посветиха на благотворителната кауза „Образование за всяко дете“ две свои постижения. От 14 до 20 септември в лесопарка „Липник“ Валентин Цветков пробяга 280 км, а брат му Теодор преплува за седемте дни 280 км. Каузата, подкрепена от UNICEF България, е насочена към деца със специални образователни потребности. Целта е създаване на образователна платформа в подкрепа на деца с увреждания, техните родители и учители.
Екип от медицински лица и рехабилитатори наблюдаваха момчетата, а докато Теодор плуваше в езерото, брат му плаваше с кану и следеше за неговата безопасност.
В неделя вечерта близки, приятели и хора, подкрепящи каузата на братята Цветкови, посрещнаха Теодор на езерото Липник и го поздравиха за неговия рекорд - до този момент никой в България не е преплувал 280 км за 7 дни. Кметът на Русе Пенчо Милков поздрави Теодор на понтона и го увери, че той винаги може да разчита на подкрепата на Общината за следващи инициативи, както и за издаването на първата книга на братя Цветкови, която предстои да излезе до края на тази година.