Бившият общински председател на БСП-Иваново Цветан Йорданов и кандидатът за общински съветник от гражданската квота на ВМРО Кристиян Вълчев са новите попълнения в началническите среди на местната власт, става ясно от публикуваните на сайта на Община Русе документи за проведени конкурси.
Активистът от БСП, който предаде ръководния пост на структурата на колежката си Ивалинка Цанкова, е класиран на първо място за началник отдел „Международно сътрудничество и проекти“. Йорданов потвърди за назначението си пред „Утро“, като посочи, че тъй като не живее в Иваново, е решил да се раздели с партийния пост.
„15 години съм бил главен експерт към Министерството на регионалното развитие и благоустройството и по-специално към Управляващия орган на програма „Регионално развитие“, затова смятам, че имам опит и контакти в сферата и мога да бъда полезен на община Русе“, коментира новият началник.
С нов шеф е и отдел „Общинска собственост и земеделие“ - това е Кристиян Вълчев, който на последните избори бе кандидат за общински съветник от гражданската квота в листата на ВМРО. Справка показва, че Вълчев е доктор по икономика и управление, а последно е работил в сферата на недвижимите имоти.