Мускули, упоритост, спортен дух и амбиция за победа ще бележат почивните дни, когато на Текето предстои да се проведе невиждана надпревара в стила на набралите голяма популярност и зрителски интерес риалити формати „Фермата“ и „Игри на волята“. Вече са ясни и всичките 22 участници в „Арената - предел на възможностите“, между които се открояват детска учителка, борец, културист, двама бойци, лекар, както и участници в тв предавания. Крайната цел от надпреварата е събиране на средства за благотворителност. Идеята е да се реновират съоръжения за спорт за деца и подрастващи, като тепърва предстои кои места ще бъдат подпомогнати.
Сред участниците има ентусиасти от Русе, Разград, Ямбол, Перник, Шумен, Тутракан.
Отличават се състезатели като 33-годишния зъболекар Илия Дамянов, който е родом от Бяла, а през годините е печелил десетки медали на национални състезания по лека атлетика. Двамата състезатели по бойни изкуства от спортен клуб „Динамо“ Димитър Димитров и Ивелин Стоянов също предстои да излязат на „Арената“. Към тях се присъединява и известният 35-годишен културист и фитнес инструктор Велислав Серафимов, който посочва, че е започнал с фитнеса на шега, но впоследствие става републикански шампион по културизъм. На международната сцена е балкански шампион по културизъм. 
Сред имената на дамите впечатление прави 35-годишната детска учителка и национална състезателка по гребане Даниела Недева, която е и горда световна вицешампионка. Тя ще се радва на специалната подкрепа на една от най-големите звезди в българското гребане - олимпийският медалист, бивш състезател на „Локомотив“ /Русе/ и национален селекционер на Австралия, Китай и Канада Мартин Маринов. 
Легендата ще стиска палци на още един гребец от „Локо“ - Константин Велков, който споделя, че пределът му на поносимост е голям и обича да подлага тялото си на изпитания и натоварвания, затова състезанието е по негов вкус.
55-годишната Виолета Ганева пък признава, че участва в „Арената“ заради каузата и в името на децата.
Сили ще мерят още 25-годишният Ради Радев от Ямбол, който няколко пъти се е класирал трети на републикански първенства по борба.
24-годишният Светослав Тоновски работи в голяма верига супермаркети, но излиза на „Арената“, за да изпробва и приложи своите умения и мотивация.
Бащата на две деца от Разград Мариян Иванов, на 32 години, посочва, че е упорит истински инат и е готов да вложи цялата си енергия, за да стане големият победител.
33-годишният Георги Илиев от Русе, който се занимава с търговия, има за цел да изпита възможностите си.
Мечтателят-инженер от Русе Момчил Калинков посочва, че обича да играе видеоигри и да обикаля дивата природа, като с участието си търси по-скоро разнообразие и забавление, а не победа на всяка цена.
Пернишка мощ ще демонстрира Александър Димитров, който казва, че е любител на адреналина. 
Русенецът Ивайло Игнатов със страст към риболова, който работи във водеща куриерска компания, признава, че търси силно изживяване с голяма доза адреналин. 
А Емил Искрев от Шумен иска да предизвика себе си и да опита нещо ново. 
26-годишният Росен Стефанов, който е тренирал 13 години спортно ориентиране, споделя, че калта, бягането по пресечени терени и състезателния хъс са във вените му.
Сред дамите-претендентки се откроява активната спортистка от Русе Силвия Филева, която е участвала в 2 маратона, както и Ана Ангелова, която е родом от Русе, но съдбата праща в Димитровград. 
44-годишната Лидия Петрова е любител на кросфита, като досега е участвала на четири международни състезание, а най-доброто й класиране е четвърто място. Включва се заради каузата и факта, че иска да даде личен пример не само на своите деца, но и на останалите. 
42-годишната Ели Траева посочва, че също подкрепя каузата и иска чрез състезанието да предизвика себе си.
Сред състезателите е и участникът в първи сезон на „Игри на волята“ Георги Иванов. Популярно лице е и Валери Иванов-Жокера от Добрич, който споделя, че влечението му към магията започва на 13-годишна възраст, когато за първи път му правят фокус. В ученическите си години Жокера става държавен шампион по муай-тай. 
Борбите ще се проведат през двата почивни дни, като в неделя се очаква финалистите да премерят последни сили и да излъчат най-достойните победители - по един мъж и една дама. Организатори на състезанието са Атанас Бойков, Елвира Димитрова и Димитър Господинов-Гуспата.
Входът за зрелищните битки е свободен.