От Агенция „Пътна инфраструктура“ на нас ни дават също толкова средства, колкото дават и на някои малки градове като Трявна например. Но през Трявна минават само леки коли, а не и тежки товарни автомобили, с каквито е пълно край Русе. Това каза вчера на пресконференция кметът Пенчо Милков. 
Той предложил, след като АПИ събира всички такси на Дунав мост и Русе не получава нищо от това, а страда от задръстванията на пътищата и по-конкретно от километричните колони по пътя за Мартен, тогава АПИ да ремонтира българската част на Дунав мост. Защото румънците ремонтираха своята част, а при нас само бе положен един асфалт и той вече е на дупки, уточни Милков. И освен това да пуснат да работят всички КПП-та, добави той. 
Пенчо Милков е възмутен от това, че тежките камиони пречат на нормалното придвижване на русенци, рушат пътищата и създават проблеми. Ако продължаваме да срещаме неразбиране, аз мога да направя така, че да спра товарните автомобили да преминават през Русе - и да не ги оставям да спират и да стоят тук, закани се той. И припомни: „На бул.“България“ направихме паркинг 2 километра, той стои празен, а камионите са задръстили пътя за Мартен. Имам право да спра това движение и ще го направя, искам да изчистим шосето за Мартен и Сандрово“. 
Неотдавна той разговарял с шефа на АПИ Олег Асенов и открито му заявил своите намерения. Веднага в отговор последвало предложение двамата да се срещнат и да разговарят по проблема. Кметът Милков очаква срещата да се състои в най-скоро време.