Още четирима ученици от МГ „Баба Тонка“ са под карантина от вчера и ще учат дистанционно, след като е установено, че са контактували със заразения 11-класник, който се почувства зле след час на класния в първия учебен ден и даде положителна проба за коронавирус. Издирени са 39 души, които са общували с него - 30 са съученици, а останалите 9 са от семейството му и деца от квартала.
Обстановката в гимназията е спокойна, предписанията за пълна дезинфекция са изпълнени и не се налагат масови тестове на учениците. И родителите, и учениците приемат ситуацията нормално, без излишно напрежение. Самият 11-класник, който на 15 септември е дошъл инфектиран, без да знае, няма остри болестни симптоми и е у дома си.
За още един ученик с коронавирус - 10-годишно дете, което обаче не е стъпвало в училище, бе съобщено вчера. Детето е от Сливо поле и е настанено във варненската болница „Света Марина“. Заразило се от майка си, която пък вече се е излекувала. 
Заболяла е и 34-годишна жена от Русе, която е без сериозни оплаквания и е на домашно лечение.
Така диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 379, като 302 вече са излекувани. Последните петима от тях са дали отрицателни проби за Ковид-19 в сряда.