От понеделник започва ремонтът на улица „Потсдам“, съобщи вчера зам.-кметът Магдалина Илиева. Отначало строителните машини ще работят в разширения участък от Мол Русе до кръстовището с улица „Иван Ведър“, а по-късно ще бъде затворено едното платно. По тази причина се въвежда временна организация на движението.
Седмица по-късно, от 28 септември, започва ремонтът и на Сарайския мост, заради което той ще бъде затворен, докато по него се работи, обясни Илиева. 
От Общината ще сезират Агенция „Пътна инфраструктура“ за належащия ремонт и на Дъговия мост. Преди 15 години АПИ са искали от Русенската община да запълни фугите на този мост, но тъй като това не е общински ангажимент, в крайна сметка те са си свършили работата - но след това по съоръжението не е правено нищо, добави зам.-кметът.  
Кметът Пенчо Милков припомни, че от 2016 година в два парламента русенски народни представители нееднократно са задавали депутатски въпроси по повод състоянието на Дъговия мост. На въпроси на колеги и на мои въпроси е отговаряно, че Дъговият мост е в критично състояние и се нуждае от спешен ремонт, каза Милков. И увери, че неговият екип ще продължи да поставя въпроса. 
Междувременно стана ясно, че от вчера асансьорът в подлеза до Математическата гимназия вече работи и хора с увреждания и майки с детски колички спокойно могат да пресичат бул.“Скобелев“, след като там пешеходната пътека беше заличена.