„Дунав“ ще има сравнително лесен съперник за втория предварителен кръг на турнира за Купата на България. Русенци срещат на 30 септември новака във Втора лига „Янтра“ /Габрово/ и тъй като жребият е дирижиран, ще бъдат домакини. Победителят се излъчва само в един мач. При успех дунавци ще играят отново в Русе с „Черно море“ /Варна/. Двубоите от първия от финалната фаза на турнира ще се играят на 20-22 октомври.
„Янтра“, който има славна история, но е за първа година в професионалния футбол след дълга пауза, е типично домакински отбор. За първите пет кръга във Втора лига има две трудни победи у дома и три загуби на чужд терен, в които всеки път пуска по четири гола. Това дава шансове на „Дунав“, който ще има подкрепата на своята публика.
Старши треньорът на „Дунав“ Илиян Памуков заяви за „Утро“, че в „Янтра“ са направили селекция с добри играчи, така че макар и новак в професионалния футбол, отборът ще има доста повече опит от неговите момчета. Макар че турнирът за Купата на България не е приоритет за русенския клуб, той щял да хвърли всички сили, за да продължи в следващия кръг. Надеждите са успех срещу „Янтра“ и домакинство на елитен тим като „Черно море“ да привлече повече публика на стадиона.