13 абсолвенти пълни отличници на випуск 2020 на Русенския университет получиха вчера дипломите си на специална церемония. Освен тези първенци на випуска ръководството на РУ вчера поздрави също и 68 първенци на отделните специалности. Общо над 1000 абсолвенти се дипломират с марката на университета, като най-добрите участваха вчера в тържеството под открито небе във вътрешния двор на висшето учебно заведение. 
Ректорът проф.Христо Белоев пожела на завършващите да продължат да работят с вдъхновение и да покажат всичко, което са научили в университета. 
Кметът Пенчо Милков сподели, че затваря един успешен за него житейски цикъл - през 2004 г. на промоцията на Юридическия факултет е държал слово като отличник на факултета, а сега поздравява абсолвентите като кмет.
Зам.областният управител Валентин Колев приветства дипломантите и връчи поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров. 
Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, също възпитаник на РУ, изрази увереност, че предстоят най-успешните години за завършващите. 
От името на първенците-магистри говори пълната отличничка Боряна Пенчева, бакалаврите отличници бяха представени от Вяра Костадинова, също с диплома 6.00.