Пред реален риск от плъзване на коронавирусна зараза се намира Общинският съвет в Русе, след като участващият в редовното му заседание в четвъртък съветник от ГЕРБ Галин Ганчев се оказа с положителна проба и е настанен за лечение в УМБАЛ „Медика“. Особено застрашена е групата на съпартийците му, с които 65-годишният доскорошен директор на СУ „Васил Левски“, който не даваше признаци за каквато и да е болест, комуникира активно на заседанието, а и заради физическата близост, в която колегите се намират на сесиите.
Председателят на съвета Иво Пазарджиев разговаря с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Препоръките на двамата са всички съветници да наблюдават внимателно здравословното си състояние и по възможност да ограничат социалните си контакти, а при най-малко неразположение да потърсят лекарска помощ. Засега няма препоръка към съветницита за тестване, но някои от тях заявиха, че ще го направят заради своята и на семействата си сигурност. 
369 са вече заразените с Ковид-19 в областта. Обявените вчера нови двама пациенти са жена на 46 години от Русе, която е под домашна изолация и мъж на 66 години от Тетово, приет в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Излекуваните от началото на пандемията са 284.