Дългоочакваният ремонт на пътя Русе-Кубрат, чието безобразно състояние предизвика множество граждански протести през последните години, ще започне до две седмици. Това стана на вчерашната среща на областния управител Галин Григоров с министъра на регионалното развитие Петя Аврамова в столицата. 
В момента се правят геодезически заснемания и изготвяне на проект за ремонт на отсечката между сливополските села Борисово и Черешово.
Очаква се и скорошното приключване на парцеларните планове на друг дълго обещаван и все закъсващ по завоите път - бъдещата магистрала Русе-Велико Търново. 
Предстои възлагане на инженеринг за проектиране и изпълнение на работните проекти и съответно строителство на магистралата. Успоредно с това ще текат и очуждителните процедури. Забавянето на проекта реално е с година и половина и това се дължи на обжалванията по ОВОС, съобщиха от областната администрация. 
Забавянето всъщност е доста по-голямо, но в случая по-важен е стартът. Очаква се той да се финансира от държавата, а след това парите да се възстановят от Оперативни програма „Транспорт“ на Европейския съюз.
Според Григоров ускоряването на работата по магистралата се дължи на активните действия на русенските депутати от различните политически партии.