Бившият зам.-кмет по комунални дейности в администрацията на Пламен Стоилов и настоящ активен общински съветник от ГЕРБ, открояващ се с ярък изказ, остри коментари и сломяваща критика към сегашния кметски екип - Наталия Кръстева, е новият заместник-директор на Математическа гимназия „Баба Тонка“. Назначението на юристката не бе обявено официално, а в партийните среди от няколко месеца се говореше, че постът е резервиран за нея. Самата тя потвърди за новата професионална сфера, в която предстои да навлезе - образованието.
„Моето назначение не е политическо! Три мандата съм била председател на училищното настоятелство и съм радетел за това училище! 100% се припокриват компетенциите на един зам.-кмет с тези на зам.-директор по административно-стопанската дейност на училището, което е далеч от учебната дейност и няма връзка с педагогиката“, коментира в отговор на журналистически въпрос Кръстева, като подчерта, че се счита за човек с качества и опит, който може да навлезе и да се справя успешно с разнообразни материи.
Назначението й стана факт паралелно с това на бившия директор на училище „Васил Левски“ и нейн колега от групата съветници на ГЕРБ Галин Ганчев, който след пенсионирането си стана зам.директор на Операта. Смяната на професионалния курс на Ганчев и Кръстева и вплитането им в неприсъщи за досегашната им работа редици, бе коментирана от общинският лидер на ГЕРБ Бедрос Пехливанян.
„Всеки директор сам избира кадрите, с които да работи. Галин Ганчев е има натрупан над 30-годишен стаж и именно управленският опит е ключов в избора му за новия пост“, заяви Пехливанян.