Куриер, който трябвало да предаде на боса на телефонни измамници измъкнати с лъжи пари и злато за над 4000 лева, е задържан само час, след като взел плячката от възрастна жертва.
На 4 семпември в 14 часа 74-годишна жена от Две могили получила обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за криминалист от Русе и започнал да разиграва баналния сценарий, че е набелязана от телефонни измамници и трябва да съдейства за залавянето им, като им даде всичките си пари и злато. Процесът щял да бъде контролиран от полицията и тя щяла да си получи обратно всичко до стотинка.
Пет минути по-късно се обадил мъж, съобщил че дъщеря й е катастрофирала и поискал пари за операция. Жената нямала дъщеря, но влязла в тона на престъпника и обещала да остави до дървото срещу портичката си несесер с 3200 лева и накити за още 1000 лева.  След малко видяла, че непознат взема парите и златото, а наоколо няма никаква полиция и се обадила в РПУ-Две могили. По даденото описание скоро бил арестуван използваният за муле 59-годишен мъж от близко село. 
По време на разпита задържаният казал, че не знаел какво има в несесера и само изпълнявал нареждания по телефона си на непознат, който го наел по обява за работа. Парите и златото са върнати на лековерната „помагачка на полицията“.