„Дунав“ с първи тест в
Футболистите на „Дунав“ ще се изправят утре за първи път пред предизвикателството да усетят истинската атмосфера на Североизточната Трета лига. След победата срещу „Спортист“ /Генерал Тошево/ и ремито срещу „Спартак“ /Варна/ момчетата на старши треньора Илиян Памуков ще гостуват на „Ботев“ /Нови пазар/ в отложен мач от първия кръг на шампионата.
А в Нови пазар често не се играе футбол, теренът е много лош, местните играчи наблягат на физическите сблъсъци на границата с грубостта. Техният запазен „стил“ се стовари само преди няколко дни върху момчетата на „Черноморец“ /Балчик/, които се оплакаха от твърдата игра на своите домакини.
„Не искам да стресирам моите футболисти. Дано ботевци заложат на играта. Важното е да играем събрано и да не допускаме грешки в защита. Сигурен съм, че ако бъдем търпеливи и изчакаме своите моменти, ще стигнем до голови положения пред вратата на съперника“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Илиян Памуков.
За пореден път аут от състава ще е контузеният нападател Симеон Иванов. Със здравословни проблеми са вратарят Цветелин Енчев и Исмаил Исмаилов. 
По информация на „Утро“ мачът ще бъде ръководен от варненска съдийска бригада, съставена от арбитри с ангажименти в професионалния футбол. Дежурният делегат също ще е от морската столица.