Меган Маркъл и принц Хари могат да спечелят до 97 милиона долара от мегасделка с Netflix, казват експерти, цитирани от в. „Сън”.

Херцогът и херцогинята на Съсекс, които никога не са продуцирали телевизионно предаване, ще правят документални филми, филми, сценарии и програми за деца.

Двойката, която напусна кралските задължения през март, заяви, че иска тяхната „въздействаща“ продукция да „отключи действия“ и „да даде надежда“.

Преди да подпишат с Netflix, Хари и Меган са провели разговори с Disney и Apple, съобщава „Ню Йорк таймс”.

Двама участници в дискусиите, заявиха, че представители на двойката искат да осигурят сделка на стойност около 99 милиона долара, съолбщи „Таймс”.

PR гуруто Джонатан Шалит казва, че Хари и Меган ще спечелят между 49 и 99 милиона долара. Пред „Сън” той нарече сделката им „зашеметяваща”.

„Никога досега холивудско студио не се е сдобило с британското кралско семейство. Меган и Хари ще наемат специалисти, които да свършат работата”, но с имената им, прикрепени към Netflix, върху тях ще завали злато.”

Меган и Хари са основали продуцентска компания.

Шалит от InterTalent Rights заяви, че Хари (35) и Меган (39) могат да получат бонуси, които биха увеличили техните приходи до над 239 млн. долара.

Сделката ще им позволи да произвеждат съдържание за 193 милиона абонати на Netflix.

Двойката може да се появи пред камерата в документални филми, но бившата звезда на Suits Меган не планира да се върне към актьорството, казал пред „Ню Йорк таймс” запознат с плановете на Меган.