Събитията от снощи са организирани и режисирани от Борисов със съдействието на МВР и вероятно е платено от някого, ако трябва да предполагам, вероятно от Пеевски. Това заяви пред БГНЕС адвокат Николай Хаджигенов, който днес заедно с протестиращите отново е на пл. Независимост.

Защото Пеевски има възможността да го плати, а останалите имат възможност да го организират, създадат и подкрепят, защото по данни на СДВР час и половина вчера са гърмели бомбичките, това означава грубо 100 души по една раница на гърба. При положение, че бъркат по джобовете на хората, това е техен фал. Нещо повече казаха ми, че на камерите са ги видели как идват откъм БНБ на групи, питах ги сутринта защо не ги спряхте, те мълчат, подчерта Хаджигенов. Ако МВР си бяха свършили работата като хората, това можеше да се предотврати и да не се случи. Борисов иска да изкара още един ден. До вчера 56 дни се опитваха да окалят протеста по всевъзможен начин – не се получи. Единственото нещо, което можаха, е да го окървавят – това им се получава безотказно. Ние продължаваме, има хора, свикали сме пресконференция. Току що уведомих шефа на СДВР, че възстановяваме палатковите лагери. Хора сега отиват да купуват палатки и тенти и връщаме всичко обратно, отбеляза Хаджигенов. До края на деня палатковите лагери ще се върнат, започваме с този тук на пл. Независимост и всички останали лека полека ще ги върнем, категоричен е Хаджигенов.

Аз не съм видял доказателства, че е имало бомбички и други неща в палатките, но ако приемем, че е вярно, упрекът отново е към МВР. Защото тук специално, където твърдят пред Министерски съвет, че е имало, бяха възрастни жени, а другите бяха адвокати на 55+ години. Някой от тях е внесъл бомбички, вярно ли? И тук сигурно има повече камери на квадратен метър, отколкото в цялата страна. Това най-вероятно е станало под прикритието на протеста снощи. Това означава, че МВР са го проспали и допуснали отново. Тоест това е станало с тяхното съдействие категорично, 56 дни на всичките КПП-та спират хора с багаж или ги връщат, бъркат по джобовете и чантите на хората, което е незаконосъобразно, изведнъж снощи 100 човека прекараха една купчина бомби. Снощи тук беше Бейрут, добави Хаджигенов.

А това не може да стане без активното съдействие на МВР. Тук снощи имаше представители на някаква политическа организация, може би да, а може би не, които дойдоха с идеята да направят цирк. Получи им се циркът. МВР както обикновено изтърваха нещата, атакуваха със сълзотворен газ. Това да бях го искал, нямаше да се получи така добре – обгазиха БНТ, бТВ, една купчина майки с деца, беше чудесно това, тоест както винаги МВР бяха абсолютно неадекватни, въпреки провокациите. Аз три дни преди въстанието говорих всяка вечер със СДВР, изрично ги помолих да говорят с всеки един полицай и да им кажат да стискат зъби, защото беше елементарно да се предвиди, че това ще стане. Не се получи, както обикновено.   Вчера един от най-големите шефове на жандармерията излъга. Каза, че не са ползвали сълзотворен газ, две минути по-късно имаше снимки, че са ползвали. МВР лъжат. Идеята им винаги е била да пазят правителството и собствените си задници, никаква разлика и сега. Аз затова им казах, че първото нещо, което ще реформираме, когато имаме възможност, ще е МВР и ще го направим из основи, каза Хаджигенов.

Той добави, че Борисов го е страх. Борисов вече вижда, че няма да успее да похарчи откраднатото. Вижда, че съдружниците му като Пеевски и другите олигарси са готови да го пожертват точно така, както той би пожертвал тях и вече вижда килията при бай Ставри. И той ще стиска властта със зъби до последно, както и ще крадат до последно. Виждате всеки ден отнякъде, защото той не е тук, раздава едни милиони, това са нашите милиони, парите на данъкоплатците. Раздаването е форма на кражба. Борисов го владее това чудесно, подчерта Хаджигенов. Борисов е загубил политически много отдавна и единственият, който не го е разбрал, е самият той. И целият този цирк, който направи вчера, при едни честни и прозрачни избори, което е едно от основните искания на протеста, до вчера имаха 10%. От днес не гадая колко ще имат. Най-вероятно николко. ГЕРБ току що се самоуби, категоричен е Хаджигенов.