Шест човека от персонала в детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле са заразени с коронавирус. 
Епидемичният взрив е тръгнал от 41-годишна хигиенистка в забавачката, която на 31 август е дала положителен резултат от направения й PCR тест. Още същия ден жената е приета в Белодробната болница. Същевременно от Регионалната здравна инспекция са изследвали още 7 души от персонала, като петима от тях са дали положителните проби. Предстои извършването на тестове и на останалите 12 работещи в градината.
Всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина, но засега нямат никакви симптоми за коронавирусна инфекция. В момента в градината се извършва дезинфекция на всички помещения.
Още трима заразени с Ковид-19 в областта бяха обявени вчера - две жени на 46 и 56 години от Русе и 86-годишен мъж от Голямо Враново, които са настанени за лечение в болница „Канев“.
С тях общият брой на болните от коронавирус в Русенско станаха 324, като активните случаи са 61, от които 21 са в болница. За изминалите 24 часа има и петима нови излекувани. Сред тях са и две обитателки на дома за стари хора „Възраждане“ на 75 и 78 години, с които преборилите заразата в региона вече са 248.