„Оставането на правителството на премиера Бойко Борисов на власт вреди както на ГЕРБ, така и на техния брандинг. Говоря не толкова от политическа, колкото от чисто професионална PR гледна точка“. Това заяви в интервю за БГНЕС специалистът по PR Максим Бехар, който е автор на книгата „Световната PR революция“.

Според него е имало доста по-разумни инструменти, които е можело да бъдат приложени, но в този кръг от емоции никой не се е концентрирал върху това да изпраща аргументирани послания. „Едни и същи хора и от двете страни говорят едни и същи неща. Това изключително много уморява“, смята Бехар.

И едната, и другата страна действат много емоционално и неаргументирано. „Кабинетът можеше да отправи много по-синтезирани и по-добри послания към обществото, да има един по-добър PR подход, но пак ще кажа, за съжаление, това не се случва“, каза той.

„Нито от страна на правителството, нито от страна на протестиращите има елементи на PR или елементи на убеждение, свързани с техните позиции. В този смисъл PR е изцяло изключен от политиката в България, за което само може да се съжалява“, категоричен е Бехар.