Завърналият се в „Дунав“ Диян Димов вкара красив изравнителен гол срещу „Спартак“. Той ще навърши на 21 септември 35 годиони и бе един от най-добрите в дербито на Трета лига. След мача „Утро“ разговаря с капитана.

- Дияне, как реализира това прекрасно попадение?
- /Смее се/ Понякога стават такива неща. Включих се в атака, пласирах се добре и се получи.
- Как се чувстваше в компанията на съотборници, някои от които дори могат да ти бъдат деца?
- Нормално! Момчетата се стараха, пребориха се, показаха характер. Усещах, че са малко нервни. Все пак цяла седмица се говореше и пишеше, че мачът със „Спартак“ е дерби. Двата тима имат да уреждат стари сметки, така че със сигурност някои от момчетата са били под по-голямо напрежение. Няма да бъде лесно, но такива мачове са голяма закалка. Аз също съм играл във „В“ група. Няма нищо срамно откъде ще почнеш, важното е къде ще стигнеш. Ако младите футболисти имат нужда от моя съвет, винаги съм готов да го дам. 
- Колко далеч може да стигне този млад „Дунав“?
- На този етап ще е грешка, ако отборът бъде натоварен с големи очаквания. От опита, който имам, знам, че ще е трудно. Да вземем например мачовете извън Русе. Някои от тези двубои ще се играят на изключително лоши терени. Някои домакински отбори няма да си поплюват и футболът ще отсъства за сметка на груби стълкновения. Ето как ще са натрупат фактори, които ще доведат и до негативни резултати. 
- Знаеш ли, че в една от юношеските формации на „Дунав“ играе още един Диян Димов?
- Знам, разбира се. Ние сме приятели с баща му Красимир. Адашът е изключително добро дете. Като го гледам, има и качества. И той като мене играе като халф.