Сбиване между две враждуващи цигански фамилии в Тетово завърши с 10 пострадали.
В неделя около 21.30 часа двама мъже от едното семейство се скарали жестоко с противник от друго семейство в центъра на селото. Хората наоколо прекратили разправията и двамата цигани си тръгнали. Другият обаче извикал на помощ още четирима братовчеди и групата отишла да търси сметка за току-що потушения скандал. Започнал жесток ръкопашен бой, в който се включили един роднина и съпругите на нападнатите двама мъже, а в ръцете на всички блеснали ножове, които подсилили юмручните атаки. 
Кървавата улична битка била прекратена десетина минути след 22 часа от екип на русенското Второ районно, сигнализиран чрез спешния тел.112. Всички участници в мелето били откарани в болница „Канев“. Четирима от тях са с порезни и прободни рани, а единият е наръган в гърба, рамото и крака, но няма опасност за живота му. Той е оставен на лечение, останалите са освободени.
Двете фамилии често вдигали скандали, които преминавали в юмручни схватки в циганската махала в Тетово и наскоро в прокуратурата срещу тях е образувана преписка. Сега вероятно ще се стигне до съд.