Футболистите на „Дунав“ завършиха 1:1 в дербито срещу „Спартак“ /Варна/, но над 2000 души на Градския стадиона приеха резултата като голяма победа. И с право - младият тим губеше с 0:1 до последната минута на редовното време, но не се предаде и се бори мъжки до изравнителния гол на завърналия се капитан Диян Димов. Лятиф Латиф центрира остро при статично положение, Димов изпревари защитата и с летящ плонж реализира прекрасно попадение. Дотогава далеч по-опитният отбор на гостите водеше с гол на Янчо Андреев, който се разписа в началото на второто полувреме с красив удар от въздуха.
Като цяло варненци държаха по-трайно топката, печелеха повечето единоборства, но срещнаха яростната съпротива на тим, който бе решил да търси своето до последния миг. Най-хубавото бе, че вместо да рухнат след получения гол, каквато реакция би била по-очаквана от толкова млад отбор, дунавци натиснаха съперника си. Вдигнаха се, макар и в малко хаотични атаки, принудиха вратаря Славов да се намесва на два пъти, натискаха така здраво, че спартаковци почнаха да бавят играта и да лежат по терена при почти всяко единоборство. Заради това желание за прелом шансът им се отплати със заслужено реми.
Реално погледнато, старши треньорът Илиян Памуков трябва да „пипне“ на много места. Едно от тях е средата на терена, където се видя, че липсва креативност. Но времето е пред него. На този етап не може да се иска повече от тим, който играеше до вчера в юношеската лига, а днес трябва да защитава марката „Дунав“ мъжкия футбол. Поне в мача със „Спартак“ тази защита, като характер и битка, бе достатъчно убедителна.  
„Дунав“: Винченцо Ангелов, Мерт Тасим, Преслав Папарков, Димитър Тодоров, Диян Димов, Иван Бакалски, Албер Силвиев, Симеон Дочев, Мартин Иванов, Александър Кирилов, Атанас Стамболов /Лятиф Латиф, Константин Митев/.     
„Спартак“: Славов, Боев, Ибрям, Паскалев, Минчев, Върбанов, Андреев, Георгиев, Бачков, Смирнов, Гурков /Симеонов, Неджет/.