„Детската градина“ на „Дунав“ ще се заеме утре от 17 часа на Градския стадион с първия от сериозните си тестове в първенството на Североизточната Трета лига. След леката победа срещу „Спортист“ /Генерал Тошево/ съперник този път ще е „Спартак“ /Варна/. Този отбор се е запътил към директна промоция във Втора лига, разполага с опитни футболисти и стабилен бюджет.
„Виждам едно оживление при момчетата. Мачът няма да е лек, но пък съм убеден, че всички ще се раздадат. Ще имаме домакинско предимство, освен това съм сигурен, че на стадиона ще дойдат още повече хора в сравнение с мача срещу „Спортист“. Опитът срещу младостта - ще видим кой кого!“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Илиян Памуков.
Единственият футболист, на който той няма да разчита, ще е контузеният Симеон Иванов.
Затова пък феновете може би ще останат приятно изненадани от появата на друг играч. По негова молба и когато всичко приключи както трябва, засега няма да съобщаваме името му. При всичко случаи, ако се появи на терена, ще предизвика шок в отбора на гостите. 
И нов сюрприз - мачът ще бъде ръководен от шуменеца Веселин Гацев! Нищо лично, но Гацев е известен като рефер, под чието ръководство почти няма двубой без скандал. Той е безспорният „любимец“ на феновете в Североизточна България. Заяждането с него обикновено почва от първата минута. Този рефер се мъчи дълги години да пробие към горните нива на българския футбол, но все не може да надскочи сянката си и най-важните му мачове са на аматьорския терен.