Кметът Пенчо Милков посети Басарбово, Николово и Червена вода, за да се запознае лично с проблемите там.
Кметът на Басарбово Николай Колев сподели притесненията на близо 1600 жители във връзка с ремонтите на републиканския път и състоянието на тротоарната мрежа. Предстои ремонт на здравната служба, която е в изключително лошо състояние. 
Главната улица в Николово създава предпоставки за високи скорости и произшествия. 
Общината ще се погрижи да бъдат поставени четири „легнали полицаи“ и мантинела в определени участъци, където се събират малки деца, както и светофар на едно от кръстовищата. По сигнал на жители на селото Пенчо Милков и заместникът му Димитър Недев огледаха и районите около детските площадки. Те ще бъдат обновени и оградите им ще бъдат възстановени. 
Кметовете на Николово Златан Ванев и на Червена вода Людмила Маринова споделиха и друг сериозен проблем: необходимостта от почистване и разширяване на коритата на каналите в селата.
Това ще е сред приоритетите на Общината, ще се помисли за наемане или купуване на специална техника, увери Милков. 
В Червена вода жителите настояват да спре преминаването през селото на тежка селскостопанска техника. Вариант за това е отваряне на стар път през стопанския двор, но ще се увеличи и контролът над трафика в селото с проверки от КАТ и ТОЛ полиция.