59-годишна жена от Голямо Враново и трите й внучета от Голямо Враново и Сливо поле, както и жена на 23 години от Русе са новите заразени с коронавирус в Русенско за изминалото денонощие. 
Заразата първо е открита при бабата, а при изследване на контактните с нея станало ясно, че момче и момиче на 11 и 12 години, които живеят при нея, както и другият й внук на 12 години от Сливо поле, който й бил на гости този месец, също са с Ковид-19. Всички те са в стабилно състояние и са на домашно лечение. 
В домашна изолация е и 23-годишната русенка.
С новите пет случая заразените в областта станаха 304. Излекуваните през последното денонощие са шестима и общият им брой вече е 234. 
В най-голямото огнище на заразата - домът за възрастни хора „Възраждане“, оздравелите се увеличиха с двама души - жени на 81 и 86 години. Заболелите си остават 96 - 86 от домуващите и 10 от персонала. От тях са излекувани 77 души, включително девет човека от персонала. За съжаление, сред обитателите на дома има и седем смъртни случаи от инфекцията, като последните два са от 9 август.