Мачът в събота между „Дунав“ и „Спартак“ /Варна/ в Русе /17 часа/ ще бъде озвучен с нов химн на русенския клуб, научи „Утро“. Музиката е на Сунай Чалъков, бивш ученик в Спортното училище и вратар на „Локо“ /Рс/. Автори на текста са феновете, но в него има и професионално участие, защото е редактиран от поетесета Надежда Захариева, съпруга на нежния лирик Дамян Дамянов. Чалъков изпълнява песента в партньорство с най-верните привърженици на отбора. 
„И първи да не си, ние, „Дунаве“, завинаги ще сме с тебе“, е акцентът в творбата. 
Ако не грешим, това е четвъртият химн на футболен клуб „Дунав“.
Първият се роди през 2002 година и бе изпълнен от Нелина. Песента обаче така и не бе представена официално, тъй като не се намериха средства за уреждане на авторските права.
Химн създадоха и момчета от групата на един от най-верните фенове - Радослав Йорданов.
Третата песен, която ехтеше през последните 4 години, бе композиция на Пламен Мирчев-Мирона в изпълнение на Габриела Йорданова, участничка в Детската Евровизия. Този химн прозвуча за първи път през октомври 2016 година преди мач срещу „Лудогорец“. Бяха еуфорични времена, преминали така бързо до слизането на „Дунав“ от голямата футболна сцена.  
Над всичко обаче, без претенциите за официален химн, ще остане незабравимото „Тих бял Дунав се вълнува“, което ехти на Градския стадион повече от 60 години преди мачове на „Дунав“ в Русе.