Новият директор на най-голямото русенско училище - „Васил Левски“ в квартал „Дружба“, е Красимира Иванова. Досегашната зам.-директорка на гимназията, където се изучават японски и китайски език, спечели конкурса за овакантеното от пенсионирания Галин Ганчев директорско място, като на теста и на събеседването показа най-добър резултат от трите кандидатки. 
Нов директор има и основното училище „Св.св.Кирил и Методий“ в Полско Косово - това е Ивелина Кирилова, която досега беше временният ръководител на учебното заведение. 
Русенското „Братя Миладинови“ обаче остава без титуляр - нито един от тримата кандидати за мястото на също пенсионираната дългогодишна директорка Мария Димитрова не успя да спечели необходимите точки и да се класира за нов шеф на известното училище. По същата причина без победител в конкурса за директор остава и основно училище „Петко Рачов Славейков“ в Смирненски. Няма спечелил и ръководния пост в бившето помощно училище, което сега се нарича Център за специална образователна подкрепа. 
Засега и трите образователни учреждения ще бъдат ръководени от временни директори, а след като започне учебната година, ще се помисли и за нови конкурси, коментира за „Утро“ началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Тя припомни, че конкурс бе обявен и за овакантената директорска позиция в Средношколското общежитие, но нито един кандидат не подаде документи за мястото.