Дарение от електронни музикални инструменти на стойност почти 8000 лв. изненада регионалната библиотека в горещите августовски дни. Американската фирма „inMusic Brands“ с представителство в Русе направи реалност мечтата на културния институт да оборудва музикална зала за младите си читатели в сектор „Изкуство“.
Обновеният отдел „Изкуство“ отвори врати на 15 февруари т.г. с концерт на групата „The Groovin‘ Pipers“ и старт на благотворителна кампания. Инициативата се реализира с подкрепата на „Max Club Ruse“. Идеята е гости на клуба да свирят и в библиотеката поне веднъж месечно за всички любители на рока и съвременната модерна музика, като успоредно с това се събират средства или дарения за подходящи електронни музикални инструменти за оборудване на специална зала. За съжаление, Ковид-19 сложи за неопределено време точка на всички добри идеи.
Изненадващо в началото на юли с библиотеката се свързала Кристина Георгиева от „inMusic Brands“, която притежава много известни и добри марки музикални инструменти и апаратура. Обяснила, че е присъствала на откриването на обновения отдел „Изкуство“ и предложила на фирмата, в която работи, да предостави на библиотеката безвъзмездно пакет от нейни продукти. Идеята била приета присърце от управителя и август за библиотека „Л.Каравелов“ се превърнал в Коледа: от Германия пристигнали стейдж пиано, кийборд и мастер кийборд, компактни и комплект електронни барабани, усилватели, духови контролери, активни тонколони, грамофон, микрофони и слушалки, DJ контролен пулт, кийборд контролер и др.
Благодарение на дарителския жест русенци ще могат да изпробват уменията си или да посвирят на пиано, барабани, китара или духов инструмент, без да пречат на останалите читатели. Добре оборудваният музикален кът ще е подходящ и за концерти, музикални вечери и литературни четения.