Двама от най-известните китаристи - Мирослав Иванов от „Saint Electrics“ и „Обичайните заподозрени“ и Димитър Кърнев от „D2“, ще направят майсторски клас по китара в рамките на Грийн рок феста. 12-ото издание, в което ще се включат 14 рок и метъл групи, ще се проведе на 12 и 13 септември от 18 ч на площад „Свобода“. 
Майсторският клас на Мирослав Иванов е на 12 септември от 14.30 до 15.30 часа. Димитър Кърнев пък ще работи с ентусиасти на 13 септември от 14 до 15 часа. Мястото и за двете обучения е Пленарната зала на Община Русе. Желаещите да се включат в безплатните уроци може да заявят участието си до 8 септември на телефон 0889557179.
Както „Утро“ писа, групи от Русе, Варна, София, Пловдив, Враца и Шумен ще зарадват почитателите на рока. Първата вечер ще приключи с концерт на една от най-интересните български групи с модерно звучене, „Saint Electric“. Специален гост във втория ден на фестивала ще бъде легендата - група D2 и Дичо с проекта „D2 Acoustic Greatest Hits 20“. 
В рамките на фестивала фотографът Петър Стаменков ще подреди изложба „Зелени рок истории“ за фестивала през годините. Безплатно рисуване на лица пък организира Младежкият дом.