Таксиметров шофьор преследвал „паяка“ в кола на колега, за да спаси собствения си автомобил, който бил вдигнат от „Борисова“. Екшънът завършил с глоба за хулиганство, без да броим таксите за репатриране и наказателен паркинг.
В петък сутринта А.Н. спешно подкарал колата към Втора поликлиника, защото майка му се почувствала зле. Паркирал неправилно, точно на автобусната спирка на „Борисова“ 36, където спирането е забранено. Придружил майка си до лекарските кабинети, защото жената имала нужда от подкрепа. В това време минал „паякът“, служителите му видели паркираната в нарушение кола, натоварили я и подкарали към наказателния паркинг.
Когато А.Н. видял какво става, изхвърчал от поликлиниката, грабнал друго такси и тръгнал да преследва репатриращата машина. Таксито святкало, пътникът в него ръкомахал и викал, но „паякът“ невъзмутимо продължил по пътя си. На бул.“Цар Освободител“, в района на Строителната гимназия,  таксито изпреварило специализирания камион, пресякло му пътя и го принудило да спре. А.Н. слязъл веднага и започнал да се разправя с общинските служители да му смъкнат колата. Докато спорели отвън, от „паяка“ слязъл и полицаят, който работел с екипа за репатриране. Служителят от Първо РПУ поискал документите на разгорещения шофьор, но той направо го отрязал: „Кой си ти бе, с тази една чертичка на пагона! Никакъв полицай не си!“. Отказал да си даде документите за проверка и продължил да се разправя на висок глас с общинските служители.
Това вече преляло чашата, А.Н. бил незабавно закопчан и още същия ден изправен пред Районния съд, който го наказа със 100 лева глоба за хулиганство.