„Надявам се в движение и на разсрочено плащане да  изчистим дълговете и на базата с прогнозен бюджет от 400 000 лева през сезона да стабилизираме клуба“, обяви на пресконференция вчера временният шеф на ФК „Дунав“ Деян Йорданов, който притежава клубните акции като физическо лице и е на върха на управленската пирамида. Около 17-18 септември ще се свика общо събрание на клуба, което ще избере нов управителен съвет. 
„Задълженията към „Спортни имоти“ са 35 000 лева. Неизчистените пари за ДДС и осигуровки са 30 000. Около 12 000 лева общо ще са ни нужни, за да се разплатим с някои бивши футболисти. Тези дългове са натрупани в периода, когато клубът бе управляван за кратко от швейцарската фирма“, обясни Йорданов. 
На този фон запазването на отбора като член на Трета лига било възможно най-правилното решение, тъй като клубът бил на броени часове от заплахата да го няма и стадионите да осъмнат с катинари по вратите. Била постигната и друга важна цел - спасението на школата с нейните 300 деца. 
„Искаме да изградим стъпка по стъпка модерен клуб с нова и непозната за българския футбол философия“, каза Йорданов.
Примерът бил в продажбата на билети онлайн. Имало българи в чужбина, които правели заявки за 50-100 лева. 
Той подчерта, че се водят разговори за привличане на спонсори и по тази тема имало обнадеждаващ напредък. 
Шефът на детско-юношеската школа Мартин Цирков заяви, че политиката за формиране на представителен тим от юноши е единственият разумен и правилен ход. 
„Някои от 16-годишните момчета се стреснаха пред предизвикателството да играят мъжки футбол, но след победата срещу „Спортист“ /Генерал Тошево/ в съблекалнята цареше въодушевление. Фактът, че клубове от Ефбет Лига имат интерес към наши играчи, говори за качеството на работа в школата“, каза Цирков. 
На въпроса при какви условия ще се ползва базата в „Здравец“, отговорът бе, че клубът няма да плаща наем, като концесионерът /д-р Симеон Симеонов/ бил готов да поеме някои рутинни разходи.