Инспектор от поделението на БДЖ в Горна Оряховица претърпя неприятен инцидент по време на пожар до жп линията до Ветово. Докато огнеборци потушават пламъците  около релсите, жепеецът катастрофирал в противопожарен автомобил и колата му се обърнала в крайпътна канавка, откъдето бе извадена вчера. За радост, служителят на железниците не е пострадал.
В неделя малко преди шест часа следобед е получен сигнал за пожар до коловоза към Сеново в района на бившето военно поделение. С гасенето на пламналите 10 декара храсти и сухи треви се заели два екипа пожарникари от Ветово и Русе, на място била изпратена и водоноска от Ветово. Към 21 часа в единия протовопожарен автомобил се забил джип „Хонда CR-V“ и се обърнал по таван в близката канавка, а шофьорът останал затиснат в купето. На помощ бил повикан екип от спасителния отряд на пожарната, който разрязал шофьорската врата и извадил мъжа с леки наранявания. Потърпевшият отказал да бъде транспортиран до болница, отказал и алкохолна проба, тъй като бил на мястото по служба в качеството му на инспектор по железния път. Обяснението обаче не го спасило от глоба, а заради отказа за проба с дрегер му е връчен акт за 2000 лева. Освен това джипът срязал едната гума на пожарната и счупил степенката към кабината, за което го чака друго наказание.
Огънят бил потушен малко след полунощ. Причината за него били блокирали спирачки на шестия вагон на товарна жп композиция, които по време на триенето с релсите хвърляли искри, които запалили сухите треви на няколко места.
Пак в неделя в района на Бъзовец станали два пожара до борова гора. Първият е причинен от 5-годишно дете, което запалило с кибрит суха трева от едната страна на гората. Пожарът бързо плъзнал на 30 декара, но огнеборците от Две могили се справили с него за четири часа. Малко след 19 часа същата гора лумнала от другата страна. И в двата пожара мъжете с жълти каски не са позволили огъня да достигне до дърветата.