Треньорският екип на ФК „Дунав“ благодари на болницата в... Бяла за медицинското подсигуряване на мачовете!
„Благодарим специално на шефа на Здравната каса Калоян Копчев, без чиято намеса тази помощ нямаше да е факт. При това като млад клуб спестихме и средства“, каза пред „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
За какво всъщност става дума, опита да разбере нашата медия.
За това, че, въпреки направените постъпки, по едни или други причини /повечето обективни/ нито едно медицинско заведение в Русе не дало знак, че може да прати задължителната линейка и лекар. А без специализиран автомобил наредбата е безпощадна - домакините на мачовете следва да понесат служебни загуби.
Пред заплахата от подобни обстоятелства Калоян Копчев се обадил на административния директор на болницата в Бяла Димитър Димитров и му разказал за проблема. Димитров се отзовал веднага и изпратил  линейка за мачовете на мъжкия и на юношеските отбори. При това го направил безплатно. 
Куриозно, но факт - преди всеки двубой една линейка изминава 60 километра в едната посока и още толкова в обратната, за да е на разположение в базата в „Здравец“.
Но има надежда, че и Русе ще помогне на младия футболен клуб. Съвсем скоро с медицинското подсигуряване на мачовете щели да се заемат екипи на УМБАЛ „Канев“.