82-годишна обитателка на дом „Възраждане“ беше излекувана от Ковид-19 в УМБАЛ „Медика“ след 25-дневна борба за живота й, съобщиха от лечебното заведение. Жената е приета в болницата на 29 юли с физическа слабост, изпотяване, недостиг на въздух и суха кашлица, които са започнали два дни по-рано. Утежняващи състоянието й обстоятелства били хипертонична болест в трети стадий, необструктивна коронарна болест, дислипидемия. Освен това жената била претърпяла и няколко операции - на карцином на гласните връзки, отстранена дясна млечна жлеза, премахнати яйчници, резекция на щитовидната жлеза. Така че при приемането й в болницата тя била в много тежко състояние. Подложена е на терапия с кислород,  продължила 19 дни, като постепенно лекарите са намалявали подаването му. 
След продължителното комплексно лечение възрастната жена е изписана в стабилно състояние и без дихателна недостатъчност след два последователно отрицателни PCR теста. 
В отделението за лечение и наблюдение на пациенти с Ковид-19 в УМБАЛ „Медика Русе“ остават още двама пациенти с коронавирус от дом „Възраждане“, чието състояние към момента е стабилно.