16 мъже и 8 жени ще мерят физическа издръжливост, ловковст, сила и борбеност по време на двудневно риалити на живо, което ще се проведе на 19 и 20 септември на Текето. „Арената-предел на възможностите“ е първото по рода си състезание с благотворителна цел, което покрай зрелищните състезания и битки досущ като в популярните тв предавания „Фермата“, „Сървайвър“ и „Игри на волята“, има идеята да се погрижи за здравето на подрастващите, като обнови или изгради спортни съоръжения. Колко и кои ще са местата, които ще бъдат подпомогнати, все още не се знае, а решението предстои да бъде взето след края на надпреварата и калкулирането на събраните средства.
„Състезанието ще се проведе при площада с чешмичката, където се разполага и съборът на Николово. В събота са планирани по 4 битки между мъже и жени, а в неделя ще протекат полуфиналът и финалът. Ще бъде излъчен по 1 победител от жените и 1 от мъжете. Все още търсим 8 участници, които имат желание да се включат в приключението - 5 мъже и 3 жени“, разказа за „Утро“ един от организаторите на инициативата Атанас Бойков.
Особено любопитно и атрактивно се очертава наличието на популярни лица сред участниците в игрите. Един от тях ще бъде Алек Манолов от третия сезон на „Фермата“, а вторият известен играч предпочита да не бъде разкривано името му преди самата надпревара, но е ясно, че е бил част от племето на „Прабългарите“ в състезанието „Игри на волята“. 
„Няма ограничения към участниците, които искат да се запишат в състезанието, освен да са физически здрави и навършили пълнолетие. Входът ще бъде свободен за зрителите, които ще могат да подкрепят каузата, като дарят средства в поставените кутии. Предвиждаме кетъринг, както и музикална наслада от страна на етногрупа „4етно“, разказа още Бойков.
Това е първото издание на този формат в Русе, като самият Бойков посочва, че е участвал 2 пъти в подобни състезания в Самоков и тогава се породила идеята да организира подобна надпревара в Русе. Смята, че по този начин ще се популяризира районът и ще се предостави различен тип забавление за русенци.
Засега в състезанието участие са заявили приключенци от Ямбол, Пловдив, София, Разград и Русе. Освен Бойков, инициативата се организира от Елвира Димитрова и Димитър Господинов-Гуспата.