В „Дунав“ дочакаха добра новина - завърналият се в родния си клуб централен нападател Александър Кирилов получи жълтата си карта от Италия и бе картотекиран. Така той ще бъде на разположение на старши треньора Илиян Памуков за важния домакински мач срещу „Спартак“ /Варна/ на 29 август /17 часа/. Заради очакванията, че гостуващият отбор ще пристигне с агитка, двубоят ще се играе на Градския стадион.  
19-годишният Кирилов игра през последните две години за юношеските формации на „Пескара“ и „Козенца“. Той е висок 190 сантиметра, а силата му е в техниката и физическата мощ.  
„Александър има да наваксва с подготовката. Сам призна, че през последните няколко месеца в Италия тренировките включвали предимно бегови упражнения. Момчето има качества и ще бъде ключова фигура за отбора ни в атака“, каза пред „Утро“ Илиян Памуков.
Той добави, че единственият, който не тренира, бил Симеон Иванов. Нападателят имал проблеми с глезена.
В неделя младият русенски отбор ще гостува в Сливо поле на местния „Дунав“ за мач от предварителните кръгове в турнира за купата на Аматьорската лига. Срещата ще започне в 18 часа.  
„Ще дам възможност на момчета, които по-рядко влизат в игра“, обясни Памуков.