Някои хора водят вероломна агресивна политика за разделяне на хората. Така кметът Пенчо Милков отговори на журналистически въпрос защо при посещенията в Русе напоследък на министрите на младежта и спорта и на здравеопазването не е имало тяхна среща в общинската управа. 
Аз разбирам от журналистите, че в Русе идва министърът на спорта, това е недопустимо, каза Милков. И емоционално добави: „Не може да ходиш да слухтиш и да разнасяш след това мълви, като обясняваш на хората: „Спокойно, този кмет е до Нова година, след това ще имаме нов кмет! Този кмет ще го праснем до Нова година“. Не може да водиш министри в града, без да уведомяваш кмета на този град“. 
Според него това се прави от народни представители от управляващата партия - хората, които водят министрите в Русе. 
Винаги търся контакти с министри и го правя така, че тези контакти да доведат до резултат, обясни Милков. И припомни, че в резултат на негови нееднократни срещи с министъра на финансите Горанов тази година Русе и околностите му бяха пръскани срещу комари много пъти. „Моята работа е да ходя при министри и твърдя, че съм добър в това да ги убеждавам в русенски каузи. Но да показваш, че всичко зависи от теб, да разделяш хората и да им внушаваш неистини, това наистина е вероломно“, добави той.