Нелепа катастрофа донесе присъда на 21-годишен водач, който няколко месеца след като взел шофьорска книжка, блъснал движещ се по средата на пътя пиян мъж с неадекватно поведение. 
Инцидентът станал малко преди 23 часа на 31 май 2018 година срещу магазин „Метро“, когато 19-годишният тогава шофьор влизал в града, управлявайки „Фолксваген Голф“. В същото време, вдясно от черните пътища, водещи към местността Мерата, слязъл 51-годишният мъж с вид на скитник и тръгнал по средата на пътното платно. Облечен в черни дрехи, той вървял по осевата линия на натоварения път, ръкомахал и се държал далеч от адекватното. Той бил забелязан от друг шофьор, който успял да реагира навреме, отбил вдясно и започнал да звъни на спешния телефон 112, за да сигнализира за опасното поведение на мъжа. В това време обаче пияният бил пометен от младия шофьор, който не успял да го види в тъмното и да реагира своевременно, и въпреки лекарската намеса блъснатият починал няколко часа по-късно. По-късно станало ясно, че жертвата е с 1.68 промила алкохол, което се води средна степен на опиянение, а младежът е шофирал с няколко километра над разрешената скорост от 80 км/ч. 
Прокуратурата отчете, че това е учебникарски пример за съпричиняване на инцидент с трагичен край заради недопустимото поведение и вина на самия загинал. Затова не поиска особено сурово наказание за младия шофьор, който не оспори обвиненията срещу себе си и поиска съкратен процес. На първа инстанция състав на Окръжния съд го наказа на година и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Отделно шофьорската му книжка бе отнета за година и половина, но присъдата може да се обжалва.