Осма жертва от Старчески дом „Възраждане“ взе Ковид-19 в Русе. 
91-годишна обитателка на социалната институция, която след положителен PCR тест преди две седмици бе приета в Инфекциозното отделение на болница „Канев“, в сряда надвечер е издъхнала. Тя бе с придружаващи сърдечни проблеми и въпреки положените усилия на лекарския екип в отделението не е успяла да се пребори с болестта. С нея починалите от коварния вирус в областта станаха 14.
За последното денонощие в Русе са установени още девет човека с коронавирус. Това са двама мъже и пет жени на възраст от 18 до 88 години и две момичета на 9 и 16 години. Мъжете на 33 и 46 години и 88-годишна жена са настанени за лечение в Инфекциозното отделение в болница „Канев“ в стабилно общо състояние, другите шест пациенти са по домовете си без сериозни симптоми. 
Така общият брой на заразените с Ковид-19 в областта вече е 282 човека, като активните са 62. 24 от тях са в трите болници, другите са на домашно лечение. 
В същото време излекуваните от коронавирусната инфекция са се увеличили с още двама човека в сряда и общо в региона те са 206, като 57 са от дом „Възраждане“.