Изпуснат в такси мобилен телефон попаднал в ръцете на следващия клиент на жълтата кола, който решил да си го прибере и затова ще прекара 1 година в затвора. Причината - това далеч не е първото провинение в биографията му.
Случаят е от 4 септември 2018 година, когато около 3.30 часа през нощта клиент на такси не усетил как телефонът му паднал и останал в колата. Малко след като разбрал, че липсва, веднага се сетил, че най-вероятно се е изхлузил в таксито, и започнал да звъни с идеята, че шофьорът ще вдигне и ще му го върне. В това време в жълтия автомобил вече се бил качил друг клиент, който чул позвъняванията. Попитал таксиджията дали няма да вдигне, но той му отвърнал, че не звъни неговият телефон. Тогава мъжът заподозрял какво се е случило, започнал да рови под седалката и извадил загубения телефон. Казал на шофьора, че апаратът е негов и че е размислил и иска да спре веднага, макар да не били стигнали до предварително заявения адрес.
На първа инстанция Районният съд наказа два пъти осъжданият Й.В. на 1 година общ режим, като посочи, че от последната му присъда за кражба не са изминали 5 години. Наказанието бе ревизирано от Окръжния съд на втора инстанция, който реши, че то е наложено справедливо и окончателно потвърди ефективната присъда.