30-годишен русенец е загинал, след като паднал от петия етаж на блок срещу Европейското училище, където свалял старата дограма на входа. Младият мъж бил на обекта с фирма, която трябвало да премахне дограмата, на мястото на която да бъде поставена нова. Фирмата била наета по всички правила от домоуправителя на входа на блока.
За трагедията се разбра вчера. Докато почиствал пространството на петия етаж, мъжът внезапно полетял надолу и за части от секундата паднал долу. Другият работник само успял да забележи как тялото на колегата му се стоварва на земята, без да може да предприеме каквото и да било. И той, и шефът на наетата фирма са в шок от случилото се. Веднага била повикана линейка, но младият мъж починал, преди да бъде закаран в спешното отделение. 
Веднага ми се обадиха за злополуката и заедно с полицията реагирахме на сигнала, каза за „Утро“ директорът на регионалната Инспекция по труда Ирена Николаева. Тя уточни, че за тази година това е първата трудова злополука с летален изход. Досега е имало и други злополуки на работно място, но те са били с дребни поражения и наранявания, но не и с фатален завършек, добави Николаева. 
Загиналият е работил без трудов договор. Според обясненията на фирмата, липсата на договор била изключение. Тепърва предстои Инспекцията по труда да се запознае с документацията по случая. От полицията също водят разследване на трагичния инцидент.