22 имота на фалиралата „Русенска популярна каса“ ще бъдат предложени още веднъж за продажба, като цената им е намалена с още 20%. Синдикът Иво Траянов е насрочил търга за 4 септември.
За продажба на активите на касата бяха проведени вече няколко търга, на които обаче бе продаден само един апартамент. Сега цените на останалите 22 имота са свалени значително надолу. За най-скъпия имот - триетажна жилищна сграда на ул. „Гълъбец“ 23, се искат само 488 572 лева при пазарна оценка 795 306 лева. Подобна е ситуацията и за другите имоти, повечето от които дори не са в Русе, а в близки и далечни села, някои от които дори не в нашата област. Затова досега наплив от кандидат-купувачи за тях нямаше. Дали по-ниските цени ще ги направят примамливи в настоящата икономическа ситуация, предстои да видим. 
Парите си от изпадналата в несъстоятелност каса чакат над 500 русенци, за които обаче шансовете да си ги върнат някога все повече намаляват. Дори по балансова стойност активите на кооперацията едва достигат половината от дължимите от нея суми. А след неуспешните първи търгове вече е ясно, че вложителите трябва да бъдат доволни, ако получат по една четвърт от вложените пари.