Гръмка акция на Специализираната прокуратура срещу граничари на Дунав мост се обърна срещу самата прокуратура. Тя се проведе през ноември 2016 година, когато бяха задържани няколко гранични служители с обвинения за участие в организирана престъпна група и корупция, но след 2.5 години разследване пореден сочен за подкупен униформен заведе дело с искане да бъде обезщетен, защото той така и не бил предаден на съд, а делото срещу него било прекратено.  

В същото време обаче месеци наред той търпял негативи и „берял плодовете“ от гръмко афишираната спецоперация, която го оставила без работа и доходи, семейството и двете му малки деца били на издръжка на родителите му, а той бил емоционално сринат заради неизвестността за бъдещето. Затова поиска прокуратурата да му плати 30 000 лева обезщетение.
Граничарят е задържан за 72 часа на 16 ноември 2016 година по обвинение в корупция от 1 септември 2015-а до момента на ареста. След това е освободен под парична гаранция, която е отменена само седмица по-късно. След няколко месеца тежките обвинения за организирана престъпна група отпадат и казусът е препратен в Русе. Едва през май 2019 година граничарят чува успокояващата новина, че делото е прекратено изцяло по отношение на неговото участие, тъй като престъпленията, в които е обвинен, не са доказани.
Съдът на първа инстанция прецени, че униформеният заслужава компенсация за стреса и негативите, на които е бил подложен неоснователно, и му присъди 5000 лева, но решението може да се обжалва.