Юношите на „Дунав“ до 19 години поеха тежкия кръст да защитават клубната марка с дебютен мач на представителния отбор в Североизточната Трета лига. Новото начало /за кой ли път?/ донесе победа с 4:1 срещу гостите от „Спортист“ /Генерал Тошево/. Другата тръпка в този мач бяха зрителите - над 1000 души дойдоха на стадиона в „Здравец“, за да подкрепят отбора, чиято средна възраст е малко над 17 години.
Момчетата на старши треньора Илиян Памуков влязоха в двубоя с видимо притеснение и допуснаха гол след изпълнение на корнер и удар с глава на Дарин Андонов. С всяка минута като че ли напрежението падаше от плещите им, за да се стигне до фаул пред вратата на „Спортист“. Джан Хасан заложи на виртуозен изстрел с левия крак. Топката прелетя над стената и се заби в горния ляв ъгъл.
Второто полувреме започна с моноспектакъл на Атанас Стамболов. Роденият в Пловдив футболист пое топката малко след центъра, а слаломът му на пределна скорост завърши с рейд между пет-шест играчи и фин удар по земя в обратния ъгъл - 2:1.
Симеон Дочев направи 3:1 с бръснещ удар, а влезлият като резерва Дани Бонев сложи точката на мача с 4:1.
Младите дунавци можеха да реализират поне още 5-6 гола.
Тази победа зарадва чудесната публика, но не бива и да заблуждава. Докато отборът на „Спортист“ беше свеж, играта на русенския тим не вървеше особено. После генералтошевци отпаднаха физически и станаха лесна плячка на вдъхновения „Дунав“. Ясно е - ще има трудни мачове, особено в гастролите извън Русе. С просто око обаче се видя най-важното - момчетата загатнаха за сериозни възможности, опитаха в определени моменти и играха модерен футбол. Някои от контрите им бяха като по учебник.
Началото пося надежди. Важното сега е да се бърза бавно и тези момчета да бъдат съхранени така, че един ден да бъдат основата на силен и могъщ с много, много по-сериозна роля в българския футбол „Дунав“.
„Дунав“: Винченцо Ангелов, Мерт Тасим, Преслав Папарков, Димитър Тодоров, Мартин Иванов, Албер Силвиев, Константин Митев, Искрен Анчев, Атанас Стамболов, Симеон Дочев, Джан Хасан /Иван Бакалски, Дани Бонев, Исмаил Исмаилов, Лятиф Латиф/.