Преасфалтирането на бул.“Липник“ и полагането на бордюри е спряло, за да се изчака предстоящият ремонт на ВиК мрежата, съобщиха вчера от Общината. Строително-монтажните работи по един от най-натоварените русенски булеварди са по проекта „Добре развита транспортна система в еврорегион Русе-Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата“. 
От Общината информират, че в участъците от зала „Арена Русе“ до търговски комплекс „Ялта“, кръстовищата до блок „Олимп“, кръстовището до Бизнес център „Авко“ и оттам до КАТ и входа от Николово предстои да бъде извършвана реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа от ВиК-Русе по проект „Рехабилитация на водопроводната мрежа на град Русе“. Вероятно става въпрос за посочените маршрути и обекти, но в обратна посока - от КАТ към Кръговото, тъй като другото платно отдавна вече е асфалтирано.   
С цел последователност на изпълнение на строителните работи на двата проекта Община Русе ще изчака подмяната на водопроводната система и едва тогава ще асфалтира посочените участъци, се казва в съобщението от вчера. Същото ще важи и за други улици, чието асфалтиране предстои и където ще преминават ВиК комуникации. 
Община Русе разчита гражданите да проявят разбиране и търпение, тъй като последователността на ремонтните дейности трябва да бъде спазена, за да се изгради както по-добра водопроводна, така и по-добра пътна мрежа.