Повторен старт бе даден на дело срещу 48-годишен шофьор, който не забелязал пресичаща на пешеходна пътека жена, връхлетял върху нея, влачил я, а след неколкомесечни страдания, включително и ампутация на единия крак, тя издъхнала. Повторно прокуратурата настоя за ефективна присъда на виновния водач, който поиска съкратен процес, но наказанието отново се повтори - 3 години условно с 5 години изпитателен срок.
Делото бе върнато от втората инстанция в лицето на Апелативния съд във Велико Търново заради процесуални нарушения, като засега развоят му откъм резултат се повтаря. Единствено бе завишен срокът, в който мъжът бе лишен да шофира - от 3 на 4 години. И тази присъда вероятно ще бъде обжалвана.
Става въпрос за случай от 23 декември 2018 година, когато около 10.30 часа 56-годишната жена разхождала кучето си в района на кръстовището на бул.“Цар Освободител“ и ул.“Ангел Кънчев“, където има обособено островче. Очевидци разказали, че макар да била с предимство на зебрата, жената предвидливо пропуснала няколко коли, преди да тръгне да прекосява оживения участък. Докато била по средата на пешеходната пътека обаче, 48-годишният шофьор на „Ауди А4“, вероятно заслепен заради силното слънце, връхлетял върху нея, без въобще да реагира - нито натиснал спирачки, нито направил опит да я заобиколи. След удара жената била приета с опасност за живота в болницата, където претърпяла интервенции, включително и ампутация на единия крак, на 11 февруари била изписана, но на 5 април издъхнала.
Предаденият на съд шофьор се оказало, че е съден много назад във времето, вече е реабилитиран, но с налагани 23 наказателни постановления и 11 фиша през годините. Самият той изразил многократно съжалението си за стореното, дори организирал кампания в помощ на блъснатата жена и й съдействал с кръводарители. 
Въпреки това прокуратурата поиска 5 години затвор за шофьора, които заради съкратения процес да се намалят на 3 години и 4 месеца ефективно. Причината - произшествието е станало на пешеходна пътека, което законът наказва особено строго, като предвижда присъда от 3 до 15 години. Състав на Окръжния съд обаче прецени, че 4 години и половина, които се стопяват на 3 години условно с 5 години изпитателен срок, е справедлива присъда и го осъди на това наказание.