Икономическите и културните параметри на сътрудничество обсъдиха областният управител Галин Григоров и кметът Пенчо Милков с гостувалия в Русе посланик на Иран Сейед Мохаммад Джавад Расули.
Предстоящ през есента бизнесфорум с ирански и български фирми и дни на иранското кино в Русе бяха сред темите в разговора с областния управител. Дипломатът разказа, че ирански скулптори, живеещи в България, възнамеряват да направят скулптура,  символизираща добрите взаимоотношения между двете държави, като е възможно тя да бъде изградена в Русе. 
Кметът Милков представи икономическия потенциал на града, а посланик Расули благодари за осигурените от Общината храни, напитки и химически тоалетни на Дунав мост, за което ирански шофьори лично информирали дипломата.  
Негово превъзходителство Сейед Мохаммад Джавад Расули подари на областния Григоров копринена вратовръзка с иранска шевица, а получи от него българска дърворезба и копие на ритон от Рогозенското съкровище. От кмета Милков дипломатът получи русенски пейзаж, а подаръкът на посланика бе ваза, ръчно изработена от ирански майстори.