Поредното ново начало за „Дунав“ започва тази неделя с домакински мач срещу „Спортист“ /Генерал Тошево/. За разлика от последните 4 години двубоят няма да е за първенство на елитната лига, а за шампионата в третото ниво на българския футбол. Срещата на стадиона в „Здравец“ ще започне в 18 часа. 
„Нормално е някои момчета да са леко притеснени. Те обаче са наясно, че ще защитават марката „Дунав“, и се надявам, че бързо ще се отърсят от напрежението. Всеки първи мач винаги е много важен. Отборът ни е млад и неопитен, но пътят към големия футбол минава понякога в каляване в по-ниските дивизиии“, каза пред „Утро“ старши треньорът Илиян Памуков.
А Свилен Стефанов картотекира вчера в централата на Зоналния съвет на БФС във Варна 24 футболисти. Прави впечатление, че в списъка фигурира името на Димитър Тодоров, за когото „Утро“ съобщи, че е обект на интерес от ЦСКА 1948.  
В групата с уредени състезателни права е и игралият през последните 2 години в Италия Александър Кирилов.  
 Ето кои момчета получиха картотеки: Албер Силвиев, Атанас Стамболов, Богомил Станчев, Винченцо Ангелов, Дани Бонев, Джан Хасан, Димитър Тодоров, Живко Дончев, Иван Бакалски, Искрен Анчев, Калоян Петров, Константин Митев, Лятиф Латиф, Мартин Ангелов, Мартин Иванов, Мартин Тодоров, Мерт Тасим, Преслав Папарков, Симеон Иванов, Тихомир Друмев, Цветелин Енчев, Симеон Дочев, Александър Кирилов, Исмаил Исмаилов.