79-годишен обитател на дома за възрастни хора „Възраждане“ е сред петте новообявени заболели с коронаврус в Русенско. Това е 93-ият случай в социалното заведение и идва след успокояващо едноседмично затишие, последвало скообразното заразяване на 84 от обитателите и 9 души от персонала. Възрастният мъж е бил под домашна карантина, но състоянието му се е влошило и в сряда е приет в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“.
Още трима мъже и една жена попадат в статистиката на заразените с Ковид-19 през изтеклото денонощие. 63-годишен мъж от Бяла се лекува в Белодробната болница с двустранна бронхопневмония, а 33-годишен от Борово е настанен в УМБАЛ „Медика“. Другите двама новозаболели - 31-годишна жена от Русе и 74-годишен мъж от Пиперково, са в домашна изолация, тъй като нямат сериозни оплаквания. 
В информационния портал за К-19 е обявен още един случай с адрес Русе, но всъщност става дума за възрастна жена, която живее в Пловдив и само по лична карта се води в Русенско.
Две жени на 83 и 85 години от дом „Възраждане“ са преболедувалите заразата, сочат данни за изтеклото денонощие. С тях излекуваните от дома станаха 18 - 13 са обитатители, а останалите - персонал. Общият брой на излекуваните в Русенско пък е 142. В същото време цифрата на заразени достигна 263, като 108 са болните към момента, а 35 от тях се борят с вируса в лечебни заведения. 7 от всичките 13 смъртни случая са на възрастни хора от дома.