Второто издание на отборния тенис турнир АТP Cup все още е предвидено да се състои през януари следващата година, а Тенис Австралия (ТА) обмисля да добави още турнири, за да позволи на играчите да се подготвят за Откритото първенство на Австралия. Това заяви главният изпълнителен директор на Тенис Австралия Крейг Тайли пред Ройтерс.

Турнирът с награден фонд 15 милиона долара дебютира в календара тази година в Пърт, Бризбън и Сидни, а в него записа участие и отборът на България.. 

"Говорим много с АТР всяка седмица. И двете страни искаме да го организираме. Беше страхотно първото издание, много успешно. Планираме да го проведем в три града и работим с тези градове", каза Тайли.

Той е директор и на Откритото първенство на Австралия и каза, че организаторите са уверени, че ще бъдат домакини на турнира от Големия шлем през януари с пълния наградни пари и с фенове на трибуните.

Част от този план е да се установят пет "балона" за биологична сигурност в градовете в Австралия от началото на декември, а ТА търси да даде на играчите, които пристигат по-рано, повече възможности за игра на турнири, за да се подготвят за Големия шлем.