Четири години и половина след катастрофа, при която „Мерцедес“ се обърнал и паркирал на една страна на пътя Русе-Бяла посред нощ, а четиримата пътуващи в колата се разминали със сравнително леки наранявания, на делото по случая бе сложена точка, а виновникът бе наказан окончателно със затвор.
Рецидивистът зад волана, който тогава е бил на 23 години, никога не е имал шофьорска книжка, но за сметка на това редовно демонстрирал умения зад волана, за което неведнъж бил наказван и съден. 5 пъти бил наказван за шофиране без книжка, а с 16 фиша бил глобяван за погазване на пътните правила, включително за превишена скорост. И тъй като знаел, че след серията погазвания на закона не го чака снизхождение, упорито оспорва вината си пред всички възможни инстанции в опит да убеди съда, че не той е шофирал. Това така и не става въпреки хвърлените сили и той бе осъден на година и половина затвор и 700 лева глоба. Отделно бе решено да изтърпи ефективно и предишната си условна присъда от 2 години. А ключов за доказване на вината му бе отпечатък, който според съда недвусмислено сочи, че той е бил зад волана на колата.
Кръвният отпечатък по предното ляво странично стъкло несъмнено е на подсъдимия. Съдът не кредитира обясненията му, че се бил връщал в автомобила и бил оставил точно по това стъкло кръвен отпечатък тогава, а не в качеството му на водач на МПС, тъй като несъмнено, ако го е сторил, е нелогично житейски да търси каквито и да са документи точно в периметъра на предно странично ляво стъкло, а не на подовата му част например, казва в мотивите си съдът. 
Случаят е от 3 часа през нощта на 11 март 2016 година, когато младежът се поблазнил да пришпори мерцедеса, който между другото бил с чужди номера. Заедно с компания, събрала се в Тръстеник, се натоварили в колата. Липсата на шофьорски умения, мокрият път Русе-Бяла в комбинация с изпития, макар и не много алкохол - 0.63 промила според теста на място, допринесли за злощастния инцидент, причинил щети за над 7000 лева на колата.