Трима мъже и една жена са заразени с коронавирус за изтеклото денонощие на територията на областта. Двама от мъжете - на 38 и 60 години от Бяла и Борисово, са приети в УМБАЛ „Медика“ и са стабилизирани. Другите двама - 56-годишен мъж и 44-годишна жена от Русе, се лекуват вкъщи. 
С това броят на заразените стана 257, като към момента с вируса се борят 120 души. 35 от тях са настанени в болница. 5 са новите случаи на официално излекувани, с което преминалите през заразата станаха 124. Сред тях е и 80-годишен мъж от дома за възрастни хора „Възраждане“, изписан от Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Той е петият излекуван от обитателите на дома и вече е настанен в кризисен център „Каритас“. Петима са и преборилите заразата от персонала.
Общо 92 са инфектираните възрастни хора и служители на дома. 22 от всички 83 заразени обитатели на социалното заведение се лекуват в болници, 13 са без симптоми и са изолирани във вила „Липник“, 33 са на четвъртия етаж на дома, 4 са под домашна изолация. 7  са смъртните случаи след заболяване с коронавирус от дома, а общият брой на починалите в Русенско е 13.